• Hurtig levering
  • Bredt udvalg
  • Frakt 29 kr

Dette skjer hvis du går rundt med en STD uten å behandle den i tide

Publisert 2023-06-01 17:53 av
Dette skjer hvis du går rundt med en STD uten å behandle den i tide

Å ikke bli testet for seksuelt overførbare sykdommer og deretter ha en slik sykdom i lang tid kan føre til alvorlige helseproblemer.

Hvis en person ikke blir testet for seksuelt overførbare sykdommer og deretter har en slik sykdom i lang tid, kan det føre til alvorlige helseproblemer. Dette er fordi mange seksuelt overførbare sykdommer ikke gir noen synlige symptomer i de tidlige stadiene, noe som kan gjøre det vanskelig å oppdage at du er smittet.

Hvis en person har en STD i lang tid, kan det føre til infeksjoner i urinrøret, livmorhalsen eller eggstokkene, som kan forårsake alvorlige problemer som infertilitet eller til og med kreft. Videre kan det også føre til at smitten spres til andre mennesker uten å vite om det.

Det er derfor viktig å teste seg selv jevnlig for seksuelt overførbare sykdommer, spesielt hvis man har hatt ubeskyttet sex eller har flere sexpartnere. Dette kan bidra til å oppdage en mulig infeksjon på et tidlig stadium og dermed forhindre alvorlige helseproblemer i fremtiden.

Det finnes forskjellige typer tester for kjønnssykdommer, inkludert blodprøver og urinprøver. En populær test er en enkel hjemmetest for klamydia fra Nordictest.

Testen gjøres enkelt i ditt hjem uten tidligere erfaring med inkluderte instruksjoner.

Nordictest har også selvtester for gonoré og syfilis.

De vanligste kjønnssykdommene i Norge er:

  • Klamydia
  • Gonoré
  • Syfilis

Bestill en multitest for tre kjønnssykdommer

Det er også viktig å merke seg at det er forskjellige kjønnssykdommer som testes for med forskjellige tester.

Som konklusjon, hvis en person ikke blir testet for seksuelt overførbare sykdommer og deretter har en slik sykdom i lang tid, kan det føre til alvorlige helseproblemer. Derfor er det viktig å bli testet regelmessig og konsultere en lege eller helsepersonell for å finne ut hvilken type test som er passende.

Hvis du vil teste deg selv for noen form for kjønnssykdom, kan du utforske testene våre her.